MISIUNEA SCOLII

Liceul „Simion Stolnicu”, Oraşul Comarnic oferă educaţie de calitate şi diversifică activităţile, astfel încât oferă şanse egale pentru fiecare individ, indiferent de statutul social, etnie sau cultură, promovează toleranţa și cooperarea, fiind o parte integrantă a comunităţii, deschisă prin implicarea cât mai multor factori în proiectele ce îşi propun modelarea oamenilor, ţinând cont şi de tradiţia locală, pentru a fi capabili să infrunte şi să facă faţă cu succes provocărilor viitorului.

VIZIUNEA SCOLII

Aici, în bănci, vin adulţii responsabili de mâine ale căror vise pot prinde aripi.

STRUCTURI ALE LICEULUI

  • Grădinița cu program normal și prelungit NR.1 Ghioșești
  • Grădinița cu program normal Centru
  • Grădinița cu program normal NR.2 Ghioșești

Aleea scriitorilor

Proiectul „Aleea scriitorilor”, aflat la a II-a editie, se desfasoara si anul acesta in liceul nostru, in perioada 4 decembrie 2017 – 8 iunie 2018. Proiectul se desfasoara pe parcursul a mai multor etape, etapa in care ne aflam fiind cea de popularizare.Scopul proiectului este acela de a stimula interesul pentru lectura individuala si colectiva si popularizarea personalitatilor culturale si a creatiilor literare românesti, prin antrenarea elevilor prin activitati de tip non-formal (animatie culturala / animatie a lecturii). Ne dorim ca acest proiect sa aiba un impact cat mai mare in randul elevilor, si sa le imbogateasca bagajul de cunostinte cu date noi si interesante despre scriitorii literaturii noastre.

Simion Stolnicu

 

6 noiembrie 1905- se naşte Alexandru Botez, în comuna Puchenii-Moşneni, judeţul Prahova. 1914-1918 – urmează cursurile şcolii primare din localitatea natală. 1918-1925 – studiază la Liceul Sfântul Sava, unde a legat prietenii cu Dan Botta, Eugen Ionescu şi a frecventat ,,Societatea literară” a liceului, condusă de profesor Olmazu. [ mai mult... ]

MUZEUL ȘCOLII

În anii 1927-1928, dovedindu-se neîncăpătoare, școala a fost extinsă din nou cu [mai mult...]

ISTORICUL SCOLII

Învățământul din Comarnic este foarte vechi. Încă din secolul al XVII-lea, Schitul Lespezi oferea educația elementară copiilor din comunitate, unde aritmetica și citirea erau disciplinele studiate împreună cu oamenii bisericii. Modernizarea societății românești a determinat în perioada 1830-1864 organizarea școlii, ca instituție distinctă de biserică, pe tot cuprinsul județului Prahova, dar și în Comarnic. 

Reforma învățământului din 1864 transforma învățământul primar într-unul obligatoriu și gratuit. [ mai mult...]