MISIUNEA SCOLII

Liceul „Simion Stolnicu”, Oraşul Comarnic oferă educaţie de calitate şi diversifică activităţile, astfel încât oferă şanse egale pentru fiecare individ, indiferent de statutul social, etnie sau cultură, promovează toleranţa și cooperarea, fiind o parte integrantă a comunităţii, deschisă prin implicarea cât mai multor factori în proiectele ce îşi propun modelarea oamenilor, ţinând cont şi de tradiţia locală, pentru a fi capabili să infrunte şi să facă faţă cu succes provocărilor viitorului.

VIZIUNEA SCOLII

Aici, în bănci, vin adulţii responsabili de mâine ale căror vise pot prinde aripi.

STRUCTURI ALE LICEULUI

  • Grădinița cu program normal și prelungit NR.1 Ghioșești
  • Grădinița cu program normal Centru
  • Grădinița cu program normal NR.2 Ghioșești

Începutul anului școlar 2021-2022 aduce, în sfârșit, vești bune pentru elevii și preșcolarii Liceului „Simion Stolnicu” din Comarnic. La trei ani distanță de la debutul lucrărilor de consolidare și renovare, localul II al instituției de învățământ își va deschide porțile pentru învățăcei.

Clădirea a suferit, din 2018 încoace, reparații generale, de la subzidirea fundaţiilor, consolidarea suprastructurii prin construirea de pereţi structurali din beton armat, realizarea unui acoperiş nou, reparaţii şi refaceri de finisaje şi anvelopare termică, înlocuirea tâmplăriei, reabilitarea instalaţiilor sanitare, electrice şi termice și până la lucrări exterioare, precum realizarea unui drum de acces, refacerea platformei de joacă și a trotuarelor trotuare, zid de sprijin, execuţie parapeţi, rigole şi împrejmuiri, plantare arbori pentru stabilizarea terenului.

Acum, cu mai puțin de o săptămână înainte de primul clopoțel al noului an școlar, unitatea de învățământ arată, în sfârșit, pregătită să îi primească pe elevi și dascăli în condiții decente, de siguranță și confort. Cu toții au așteptat cu nerăbdare acest moment, după trei ani lungi în care și-au mutat activitatea pe unde au putut, prin clase mixte sau clădiri fără destinație școlară. Clădirea include 8 săli de clasă, 2 laboratoare, inclusiv cel de informatică dotat cu 30 de calculatoare noi, cancelarie și grupuri sanitare pe fiecare nivel.  

Ultima etapă: mobilierul, care a fost instalat zilele trecute, iar în scurt timp și tablele își vor face apariția pe locurile lor, pregătite să suporte primele scrijeliri de cretă…sau marker, după cum o cer noile generații.

Proiectul de consolidare și reabilitare a Liceului Simion Stolnicu – Localul II a fost realizat prin programul PNDL II și a avut o valoare de peste 2,5, milioane de lei.

Pe lista investițiilor în educație, ce urmează a fi realizate la Comarnic se numără realizarea unor săli de sport la liceul din oraș și la Școala Generală Nr. 2, înființarea și dotarea cu mobilier necesar a unei noi grupe de program prelungit la Grădinița nr. 1 din cartierul Ghioșești, iar pe termen lung se plănuiește construcția unei noi grădinițe, în zona centrală a orașului.

 

Alina Bunghez

WhatsApp Image 2021-09-07 at 12.25.25
WhatsApp Image 2021-09-07 at 12.25.25 (1)
WhatsApp Image 2021-09-07 at 12.25.26 (1)
WhatsApp Image 2021-09-07 at 12.25.25 (3)
WhatsApp Image 2021-09-07 at 12.25.25 (4)
WhatsApp Image 2021-09-07 at 12.25.26
WhatsApp Image 2021-09-07 at 12.25.25 (2)
previous arrow
next arrow

Simion Stolnicu

 

6 noiembrie 1905- se naşte Alexandru Botez, în comuna Puchenii-Moşneni, judeţul Prahova. 1914-1918 – urmează cursurile şcolii primare din localitatea natală. 1918-1925 – studiază la Liceul Sfântul Sava, unde a legat prietenii cu Dan Botta, Eugen Ionescu şi a frecventat ,,Societatea literară” a liceului, condusă de profesor Olmazu. [ mai mult... ]

MUZEUL ȘCOLII

În anii 1927-1928, dovedindu-se neîncăpătoare, școala a fost extinsă din nou cu [mai mult...]

ISTORICUL SCOLII

Învățământul din Comarnic este foarte vechi. Încă din secolul al XVII-lea, Schitul Lespezi oferea educația elementară copiilor din comunitate, unde aritmetica și citirea erau disciplinele studiate împreună cu oamenii bisericii. Modernizarea societății românești a determinat în perioada 1830-1864 organizarea școlii, ca instituție distinctă de biserică, pe tot cuprinsul județului Prahova, dar și în Comarnic. 

Reforma învățământului din 1864 transforma învățământul primar într-unul obligatoriu și gratuit. [ mai mult...]